top of page

Műszőrme fonal horgolás

Frissítve: máj. 3.

Műszőrme fonalhoz hasznos tipp egy ingyenes horgolt amigurumi süni minta bemutatásával.


Szőrös, bolyhos, puha horgolt amigurumi figurát akár ilyen szőrme hatású fonallal is lehet készíteni. Olyan hasznos trükköt mutatok be hozzá amivel a hosszabb szálas szőros fonalakat is lehet gyorsan és pontosan horgolni.


Horgolt amigurumi bunda szőrös fonallal hasznos tipp

Első alkalommal csak felvarrtam a figurákra, azóta megtanultam horgolni is. Hogyan kerül a horgolt amigurumi figurára ez a szőrös fonal? Itt egy hasznos tipp bunda horgoláshoz

Egy kis süni horgolás mintán keresztül bemutatom, hogyan lehet egyszerűen horgolni a műszőrme fonalat. Nem nagy falat, de ami a legjobb: el tud bújni a szőrmebunda alá.

ingyenes minta süni horgolás leírás amigurumi
Műszőrme amigurumi sün horgolás minta

A műszőrme fonal annyiból más, mint a többi bolyhos vagy szempilla fonal, hogy szélesebb kötött alapja van. Jellegzetes a színe is: tényleg műszőr hatása van.

Műszörme fonalak:

  • Himalaya Kuzucuk

  • Katia Polar

  • Bellalana Cosy

  • Rellana Rabbit

  • stb



BÚJÓS SÜNI

INGYENES HORGOLÁS MINTA

 

Fej

Az orránál kezdődik a horgolásminta. Az egész süninek csak a feje van kitömve kezdés sötétbarna fonallal: 1. Mr 4 2. Rp [4] ---színváltás: vajszín---

műszőrme fonal tipp horgolt amigurumi sün ősz
Amigurumi sün horgolás

3. szap, 3Rp [5] 4. szap, 4 Rp [6] 5. szap, 5 Rp [7] 6. szap, 6 Rp [8] 7. (3 Rp, szap) x2 [10] 8. (4 Rp, szap) x 2 [12] 9. (5 Rp, szap) x2 [14] 10. (6 Rp, szap) x2 [16] 11. (3 Rp, szap) x4 [20] 12. (4 Rp, szap) x4 [24] 13. (3 Rp, szap) x6 [30] 14. Rp [30] a 6mm-es szemek helye a 10-11. sorok között 10 szem távolságra van. 15. a külső szálakba végig kúszószem , majd a belső szálakba végig Rp 16. belső szálakba Rp [30] tömd ki a fejét 17. (3 Rp, fogy) x6 [24] 18. (2 Rp, fogy) x6 [18] 19. (Rp, fogy) x6 [12]

A nyílást összehúztam, és az orrát ezzel a fonallal varrtam meg hogy jobban kunkorodjon.


Tüskebunda - szőrös fonal hasznos tipp

A műszőrme fonalat egy vezető horgolással kifordítva kell horgolni (a figurát belülről horgoljuk, hogy kívül legyen a szőrme).


Az alap horgolás egy hasonló színű vékonyabb fonallal halad, mögötte kell végig vezetni a szőrme fonalat, lesimítva a szőröket. A műszőrme fonalat így csak körbeöleli az alapfonal.

crochet hedgehog amigurumi műszőrme fonal horgolása
horgolt süni - szőrme bunda

 

Tipp: Sörénynek is lehet használni horgolás nélkül




 

A süni minta innen már a fonal vastagságoktól változhat - akkora bundát kell horgolni, hogy a feje majd el tudjon bújni benne - ezért nem is kell kitömni :) Nálam A 16. sor külső szálaiba öltve: 1, (4Rp, szap ) x6 2. (5 Rp, szap) x6 3.-10. Rp 11. (5Rp, fogy) x6 12. (4Rp, fogy) x6 13. (3Rp, fogy) x6 14. (2Rp, fogy) x6 15. (Rp, fogy) x6 Összevarrtam a lyukat, először a sima fonallal, utána betakartam a szőrme fonallal. Szépen kifésülve lesz teljes a bunda :)


Ilyen egyszerű és kész is a műszőrmebundás bújós süni

Műszőrme fonal amigurumi sün horgolás minta
Bújós süni amigurumi horgolás minta

Hogyan lehet használni még?

  • sörénynek / hajnak varrva vagy subázva

  • kesztyűnek


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Nem találtad meg amit keresel?

Megjelent mintáimat folyamatosan töltöm fel a boltba, és mutatom be a honlapon, illetve a blogon is. 

Használd a mintakeresőt fonal vagy akár nehézségi szint szerint

amigurumi crochet pattern boogamigurumi horgolásminták

boogamigurumi horgolásminták magyar nyelven

bottom of page