top of page

Zsákos hápi amigurumi - horgolt húsvéti zsák minta

Frissítve: márc. 26.

Lucy a kiskacsa zsákos változata - a fejen apró változtatással, hogy zárt legyen. Ebben a posztban csak a zsák leírása látható.


A zsáknak egy gyors alapot választottam, de ki lehet cserélni bármilyen hasonló nagyinégyzet- vagy nagyi háromszög formára.

Horgolt amigurumi figura húsvéti ajándék kosár kacsa figura tojásgyűjtő csomag
Lucy kiskacsa és a zsákos változat az ajándékoknak


Alapanyagok:

  • Mikrofiber akril fonal (Papatya Sundae)

  • 3mm-es horgolótű

  • fonalvarrótű

  • szatén szalag

Rövidítések:

MR - varázskör

Rp - rövidpálca

ERp - egyráhajtásos pálca


A horgolásminta spirálban halad soremelésekkel minden sor elején. Az alapja egy nagyi háromszög, ezt lehet bővíteni is ha nagyobb zsákot szeretnél.


Horgolásminta:

1. MR - be: 3 Lsz emelés,3ERp, 2 Lsz (4 ERp, 2 Lsz) x2. Húzd össze a kört, majd kúszószemmel zárd az előző kör 3. láncszeméhez.
2. 3 Lsz emelés, 3 ERp, a láncszemek alá (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp), 3 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp), 3 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 2 ERp) [33] Kúszószemmel zárd a láncszem emelés 2. szemébe.3. 3 Lsz emelés , 6 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp), *8 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp)* x2, ERp [48] Kúszószemmel zárd a láncszem emelés 2. szemébe.


4. 3 Lsz emelés, 9 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp), *13 ERp, a láncszemek alá: (3 ERp , 2 Lsz, 3 ERp)* x2, 3 ERp Kúszószemmel zárd a láncszem emelés 2. szemébe. [63]

Ha nagyobb alapot szeretnél, folytasd a mintázatot, majd a következő körben horgold hozzá a lábait:

Zsákos hápi amigurumi - horgolt húsvéti zsák minta

5. Lsz emelés, 33 Rp (a forduló láncszemek alá csak egy szem), 5Rp a lábbal együtt, 9Rp, 5Rp a 2. lábbal együtt, 7Rp. [60]


Zsákos hápi amigurumi - horgolt húsvéti zsák minta

A zsák mintázata: A köröket 3 Lsz-el kell megemelni, ami egy ERp-nek számít. Minden második szem alá 2 ERp A következő kör ERp szaporításai az előző kör kihagyott szemei fölé kell hogy kerüljenek.


6. 3 Lsz emelés, ERp ugyanoda, ahol a láncszemsor indult, (hagyj ki egy szemet, 2ERp a következő szembe) x 29, hagyd ki az utolsó szemet és egy kúszószemmel zárd a láncszem emelés 2. szemébe. [63]


7.3 Lsz emelés, (hagyj ki egy szemet, 2ERp a következő szembe) x 29, hagyj ki egy szemet, az utolsóba horgolj ERp-t. Kúszószemmel zárj a láncszem emelés 2. szemébe. [63]


A 6-7. köröket ismételd meg még legalább ötször, ha szeretnél magasabb zsákot, csak folytasd ugyanígy.Az utolsó kör horgolásához még be kell tájolni a fej helyét.


Készítsd elő a kacsa fejét
Zsákos hápi amigurumi - horgolt húsvéti zsák minta

Jelöld meg a fej helyét:

  • a lábak közti félvonalat keresd meg,

  • hajtsd félbe a zsákot jelöld meg azt a szemet, ami a félvonalon van (kék)

  • két oldaldalra számolj le 10-10 szemet és jelöld meg azokat is (fehér, fekete)

  • horgold meg az utolsó kört


Utolsó kör: Rp egészen az első jelölésig, az 1.(fekete) és a 3. (fehér) jelölt szemeket horgold össze egy öltéssel. A rövidpálcákat folytasd ezután a kör végéig. A fejnek kiszámolt szemek így kimaradnak. Zárd le a horgolást és dolgozd el a fonalat.


Fej felvarrása: A biztonság kedvéért a fejet duplán varrtam fel - de elég egyszer is: A fej külső szálait varrd hozzá a zsákon hagyott kisebbik lyuk szemeihez A 2. varrásnál a fej szemei alá is varrtam.

Szalag: 30-40 cm-es selyemszalagot fűzz végig az utolsó ERp-s kör kimaradt hézagaiba.Horgolt húsvéti csomag tojásgyűjtő kacsa figura ajándék

Töltsd meg finomságokkal, köss rá masnit és készen is vagy!

Ha ez a leírás nem elegendő ahhoz, hogy meghorgold az ajándékcsomagot akkor a teljes leírást megvásárolhatod a boltban


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


Nem találtad meg amit keresel?

Megjelent mintáimat folyamatosan töltöm fel a boltba, és mutatom be a honlapon, illetve a blogon is. 

Használd a mintakeresőt fonal vagy akár nehézségi szint szerint

amigurumi crochet pattern boogamigurumi horgolásminták

boogamigurumi horgolásminták magyar nyelven