top of page

Pálmafa horgolás minta leírás - ingyenes boogamigurumi minta

Frissítve: ápr. 2.


Kis sziget, pálmafa, nyugágy - kell ennél több a nyárra? Ingyenes egyszerűsített horgolásminta a nyári projekt részeként. A letölthető PDF mintában vannak részletes fázisfotók és a pálmafa kiegészítői (hintaágy, tengericsillag)

Horgolt pálmafa - nyári horgolás minta

PÁLMAFA

MAGYAR HORGOLÁSMINTA

www.boogamigurumi.com

Fonal:

mercerizált pamut - 125m/50g (W:sport)

Tűméret: 2.5 mm

A pálmafa mérete: 15 cmKELLÉKEK
  • barna – törzs

  • sötétbarna – föld

  • sárga – homok

  • zöld – levelek

drót a merevítéshez tömőanyag, esetleg nehezék az aljába a fonalakhoz megfelelő méretű tű olló, fonalvarró tű opcionális: fa golyó a kókuszdióhozRövidítések

MR – magic ring / varázskör a mellette lévő szám szerinti rövidpálcával Lsz – láncszem Rp – rövidpálca Fp - félpálca szap – szaporítás: 2 rövidpálca egy szembe öltve fogy – fogyasztás : 2 szem összehorgolva egy rövidpálcával szap3 – 3 rövidpálca egy szembe öltve fogy3 – 3 szem összehorgolva egy rövidpálcába (…) x – a zárójeles rész ismétlése „x”szer ráköltés – visszafelé öltött rövidpálcák


MINTA
 
A PÁLMAFA TÖRZSE

A drótot érdemes már az elejétől kezdve belül vezetni, illetve folyamatosan tömni is amennyire lehet, mert a méretei miatt utólag nehezebb ezt megoldani. Drótozás nélkül kicsit instabil, elhajlik, varrással kell utólag korrigálni.


1. 9 Mr [9]

2. külső szálakba: (2 Rp, szap3) x3 [12]

3. Rp csak a belső szálakba öltve [12]

4. (2 Rp, fogy3) x3 [9]

5.-6. Rp – 2 kör

2-6 körök ismétlése addig, amíg a törzs elég hosszú lesz – 8-10 egység elég hozzá. A végeit varrd össze, a drótozás kilóghat belőle – később lesz alkalom eldolgozni is. A törzsek összehorgolásával folytatódik a sziget, amin a pálmafa állni fog.

www.boogamigurumi.com

SZIGET

A törzs összevarrt részének szélénél vedd fel a sötétbarna fonalat (a sziget alja), horgolj végig 4 pálcát, fogd hozzá a 2. törzset, horgolj ezen is végig 4 pálcát, majd ölts vissza az első szembe – ez lesz a kezdő kör [8] 1. szap minden szembe [16] 2. -5. Rp [16] – 4 kör 6. rp csak a belső szálakba öltve [16] 7. fogy x 8 [8]

Hagyj hosszabb fonalat, tekerd össze a drótokat ha tettél bele. Varrd össze először a 7. kört. Tömd ki alaposan, majd a törzsekkel együtt varrd össze a megmaradt nyílást is.

A sziget horgolása sötétbarna, sárga fonal, tömőanyag Vedd fel a sötétbarna fonalat az 5 kör kimaradt szálainál, úgy hogy a talpa legyen veled szemben, a pálmafa törzsei álljanak tőled el. – a horgolás színe lesz az alján. 8. ( Rp, szap ) x 8 [24] 9. Rp [24] 10. (2 Rp, szap ) x 8 [32] 11. (3 Rp, szap ) x 8 [40] 12. (4 Rp, szap ) x 8 [48] 13. (5 Rp, szap ) x 8 [56] 14. ( 6 Rp, szap ) x 8 [64] 15. (7 Rp, szap ) x 8 [72] 16. ( 8 Rp, szap ) x 8 [80] 17. Ksz végig – nem kell szorosan horgolni. [80] színváltás: a sárga fonalat a kúszószemek mögött vedd fel 18. Rp a 16. kör szálaiba [80] 19. Rp [80] 20. (8 Rp, fogy ) x 8 [72] 21. (7 Rp, fogy ) x 8 [64] 22. (6 Rp, fogy ) x 8 [56] 23. (5 Rp, fogy ) x 8 [48] 24. (4 Rp, fogy ) x 8 [40] 25. (3 Rp, fogy ) x 8 [32] 26. (2 Rp, fogy ) x 8 [24] alaposan tömd ki, akár nehezék is mehet bele. 27. ( Rp, fogy ) x 8 [16] Kúszószemmel zárd le a horgolást, hagyj elég fonalat a varráshoz. Tömd ki még ha szükséges, majd az utolsó kört varrd hozzá a törzsekhez.

www.boogamigurumi.com

LEVELEK - tetszőleges számban

1. 21 lsz, vissza a 2. szemtől: 19 Rp, láncszem emelés, majd fordulj vissza

2. 19 Rp, 5 Rp az utolsó szembe, a sor másik oldalán folytatva: 19 Rp, fordulj vissza

3. ráköltés minden szembe, végig

Ha nem ismered a ráköltést, Éva Felker videóját ajánlom nézd meg : https://youtu.be/GKW-hoEJAP8?t=144,

Egyedi darabokat is lehet készíteni, de a kezdő láncszemből lehet újabb leveleket indítani.

Ha kész van, a pálmalevelek tövét kissé összehúzva lehet még a tartásán javítani. 5-8 darab levelet varrj fel a pálmafa törzsére -amennyit elbír .

Kókuszdiók: színes fagolyóval fel lehet még dobni: 2-3 darabot szorosan a levelek alá varrj fel.

Ha nem áll meg rendesen . Nem elég a drótozás, akkor még varrással lehet segíteni a pálmafán:

  • alulról vezesd fel a tűt, soronként öltögetve a törzs belső oldalán, kb 2/3-ad részéig, majd vissza az aljáig. Jól húzd meg – ekkor a fa törzse be fog görbülni. Rögzítsd a fonalat, majd a másik törzzsel is csináld meg.

  • A két törzset alul is össze lehet még varrni.

  • Ha ezek után is még instabil, kidől, akkor válassz ki egy egy levelet a két pálmáról és pár öltéssel varrd össze.

30 fázisfotóval kiegészített nyomtatható minta PDF-ben a boltban:


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Nem találtad meg amit keresel?

Megjelent mintáimat folyamatosan töltöm fel a boltba, és mutatom be a honlapon, illetve a blogon is. 

Használd a mintakeresőt fonal vagy akár nehézségi szint szerint

amigurumi crochet pattern boogamigurumi horgolásminták

boogamigurumi horgolásminták magyar nyelven